DESPRE NOI

De peste 40 ani ne trec pragul copii care vin cu dorinta de a merge cu paşi mici dar siguri pe drumul cunoaşterii, al valorilor morale si al formarii unei comportari civilizate. Aici, in acest univers al copilariei, jocul face parte din toate activitatile instructiv-educative care definesc personalitatea prescolarilor.

Situata intr-o zona liniştita, retrasa fata de tumultul traficului stradal, gradinita noastra prinde viata prin veselia şi freamatul glasurilor de copii din cele 8 grupe de preşcolari. In fiecare dimineata ei sunt primiti cu multa caldura de educatoare dedicate meseriei şi care sunt pregatite in orice moment sa raspunda cu promptitudine provocarilor educationale care se impun.

In cele doua corpuri de cladire care compun Gradinita nr. 240 veti intâlni  sali de clasa primitoare, cu mobilier multifunctional care respecta accesibilitatea şi siguranta copiilor şi de asemenea o amplasare eficienta a spatiului educational care vine intotdeauna in sprijinul acestora.

Mijloacele de invatamânt, materialele didactice, jocurile şi jucariile prezente in fiecare sala de grupa ii ajuta pe copii sa se formeze şi sa se dezvolte conform standardelor educationale potrivite vârstei lor.

Ne dorim sa cream pentru prescolarii noştri un mediu educational stimulativ in care fiecare sa-şi poata dezvolta talentele şi aptitudinile, sa atinga standardele educationale care ii vor ajuta in viitoarea lor activitate de şcolari.

Gradinita noastra işi propune ca fiecare copil sa manifeste interes pentru cunoaştere, pentru formarea unui comportament civilizat, tolerant, bazat pe stima de sine şi respect. Cadrele didactice din Gradinita nr. 240 se preocupa permanent de valorizarea şi individualizarea fiecarui prescolar creându-i oportunitati de a-si exprima talentele, aptitudinile şi creativitatea.

Fiecare sala de clasa are câte un grup sanitar propriu in care toate obiectele sanitare sunt adaptate nivelului de dezvoltare fizica a tuturor copiilor. Incalzirea unitatii se face cu ajutorul centralei pe gaze.

Unitatea dispune de 2 cabinete medicale care asigura asistenta medicala permanenta. Hrana este pregatita in bucatarie proprie, care respecta toate standardele in vigoare, iar meniurile servite preşcolarilor sunt realizate in asa fel incât sa se puna accent pe o alimentatie sanatoasa.

Flexibilitatea şi creativitatea in abordarea situatiilor didactice, evitarea rutinei, egalizarea şanselor educationale precum şi eficientizarea invatarii sunt principiile urmarite de noi in activitatea zilnica.